AUDIO & MIXING

OPNAME VAN SONGS

DEMO, SINGLE,

FULL CD, AUDIOTRACK

 

W&M Producties heeft een bescheiden home-studio ter beschikking die kan gebruikt worden voor opnames van stemmen (zang, commentaar, interview, enz.) en aparte instrumenten, al of niet via rechtstreekse input of via microfoon.

 

Voor het grotere werk, zoals de opname van drums of een volledige band, doen we beroep op partners. We werken samen met Uptide Studio, een zeer professionele opnamestudio waarvan huistechnieker Theo De Witte met meer dan 30 jaar ervaring al heel wat op zijn palmares heeft staan.

 

Ook kleinschalige live-opnames op locatie zijn mogelijk. Hier is een mobiele studio voor nodig. We kunnen hiervoor rekenen op de medewerking van MusiCasa. MusiCasa biedt eveneens de mogelijkheid voor volwaardige studio-opnames aan een milde prijs.

 

Let wel: voor dergelijke opnames zijn medewerkers en techniekers van vermelde firma's nodig. De kosten die dit met zich meebrengt (vb. studiotijd, uren voor de opnames) behoren niet tot de overeenkomst met W&M Producties. Deze dienen met de betrokken personen te worden geregeld.

Deze clip werd op locatie opgenomen, inclusief het geluid. Hiervoor deden we beroep op Musicasa om de instrumenten en zang op aparte sporen op te nemen zodat het nummer achteraf kon worden gemixt. De clip werd gemaakt als promo op internet. Het was een bewuste keuze om de beelden zeer lo-fi te houden, alsof de zijn opgenomen met een oude 4mm camera. De volledige clip kun je via deze link bekijken.

COMPOSITIE

MUZIEK MAKEN, COMPONEREN, PROGRAMMEREN

 

Bij het aanmaken van een presentatie, een reclamespot of bedrijfsvideo, is doorgaans nood aan achtergrondmuziek. Voor publieke doeleinden kan echter geen bestaande muziek gebruikt worden.

 

W&M Producties is uitgerust met professionele muzieksoftware en componeert voor jouw clip een originele track onder de noemer 'creative commons': muziek die zonder auteursrechten kan worden gebruikt.

 

Maar er is meer. Heb je hulp nodig bij het verder uitwerken van je idee of wil je een origineel nummer maken, dat kan. Het muzikale brein achter W&M Producties is vertrouwd met zeer uiteenlopende genres.

 

Nummers kunnen worden ingespeeld of geprogrammeerd. Voor de echte virtuositeit op instrumenten, kunnen we beroep doen op een zeer groot netwerk van bijzonder getalenteerde muzikanten. Let wel: de kosten voor medewerking van deze mensen vallen niet onder de overeenkomst met W&M Producties, maar dienen met betrokken personen te worden afgehandeld.

MIX - REMIX

PRODUCTIE & AFMIXEN VAN OPNAMES, REMIX

 

Wanneer de opnames klaar zijn, begint het grote werk: het mixen van de tracks. Dit kan doorgaan in de opnamestudio, maar dit kost veel geld. W&M Producties biedt een alternatief door dit proces in de eigen studio af te werken. We rekenen niet per uur, maar per track.

 

Wie opgenomen sporen aanlevert (bv. opgenomen in een andere studio) kan eveneens beroep doen op ons voor een eindmix, op voorwaarde dat de sporen apart worden geleverd in goede kwaliteit.

 

Het is eveneens mogelijk om remixes te maken van jouw songs. Onderstaand kun je een aantal fragmenten beluisteren.

 

Beide versies en meer songs van The Rosebud Orchestra zijn te koop via

iTunes. Meer werk van de muzikale duizendpoot Frank De Mey vind je eveneens op iTunes.

 

BACKTRACKS & INSTRUMENTALS

INSTRUMENTALE VERSIES

 

Veel artiesten maken gebruik van backtracks of instrumentale versies tijdens optredens. Voor nummers die werden opgenomen in studio, is het heel eenvoudig deze aan te maken: de leadvocals weghalen en klaar. Voor iedere opname bij W&M Producties wordt een dergelijke versie standaard aangemaakt.

 

Artiesten die op zoek zijn naar instrumentale versies van bestaande songs om die als cover of bewerkte versie te brengen, kunnen eveneens beroep doen op ons. We programmeren een instrumentaal zo dicht mogelijk bij het origineel of maken een bewerking op basis van jouw indicaties.

 

COMMENTAREN & OPPOETSEN AUDIO

EEN VERTELLER OP JE VIDEO'S

 

Je hebt videobeelden opgenomen, maar bent niet tevreden over het geluid. W&M Producties kan dit voor jou opschonen. Uiteraard kunnen we geen wonderen verrichten: overstuurde audio is bv. niet volledig recht te trekken.

 

Wil je graag je video voorzien van commentaar, ook daar hebben we een antwoord op. Je kan zelf commentaren inspreken op video. Wij nemen die op en zetten ze op de juiste plaats in je video. We kunnen eventueel zelf een commentator inschakelen.

Webdesign W&M Producties - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN info@wmproducties.be © W&M Producties 2013

 

Alle inhoud van derden op deze website (foto's, video's, audio, weblinks, contactinformatie, enz.) werd voorafgegaan door de uitdrukkelijke toestemming van betrokken partijen.